Komt u uit Alphen aan de Rijn, Ter Aar, Woubrugge of daarbuiten? En gaat u op reis en heeft extra ruimte nodig in de auto? Huur dan bij ons goedkoop een dakkoffer.  De imperiaal van vroeger is de dakkoffer van nu. Een dakkoffer wordt op het dak vastgemaakt met dakdragers. De dakkoffer heeft een aantal voordelen ten opzichte van de imperiaal:

  • spatwaterdicht, alles blijft droog
  • afsluitbaar tegen diefstal
  • betere aerodynamica, verbruikt minder brandstof

De maximumsnelheid voor een auto met dakkoffer is wettelijk hetzelfde als voor een auto zonder. We adviseren met een dakkoffer niet harder te rijden dan 130 km/h, tenzij de fabrikant van de koffer een lagere snelheid opgeeft. Een dakkoffer moet deugdelijk zijn bevestigd. De totale daklast – evenals de maximum toelaatbare massa van de auto – mag uiteraard niet worden overschreden.

Hou rekening met een meerverbruik van brandstof tussen 10 en 25% en een minder goed weggedrag door het hogere zwaartepunt. In bochten zal de auto iets verder overhellen en bij plotselinge uitwijksituaties of te snel genomen bochten kan de auto listiger reageren. Pas daarom je snelheid aan en laad de lichte spullen in de dakkoffer. Stop zware bagage zo laag mogelijk in de auto.

Om een dakkoffer bij ons te huren, reserveert u op onze website en betaalt u op voorhand. Vervolgens komt u bij ons langs om de dakkoffer op te halen. Let op dat u zelf de dakdragers regelt. Wij zijn gevestigd in Lisse, dat is ongeveer 20 min rijden vanaf Alphen aan de Rijn.  We helpen met de bevestiging, dat gaat allemaal super gemakkelijk.  Tevens hebben we ruime openingstijden, als u maar laat weten hoe laat u de dakkoffer komt ophalen en weer terugbrengen. 

Hebt u vragen over dakkoffer huren Alphen aan de Rijn en omstreken? Neem dan contact op met Jeanette, zij beantwoordt al uw vragen.

We verhuren ook navigatiesystemen! Wilt u een navigatiesysteem huren? Dan gaat u naar www.navigatietehuur.nl.